Een Arctisch avontuur

Free

Ooit al eens een bezoek willen brengen aan het Igloo Hotel of het Spitsbergen van Willem Barentsz, reis met ons mee op dit prachtige Arctische avontuur. Een combinatie totale stilte, sneeuw en ijs, totale duisternis en het prachtige Noorderlicht komen in deze reis samen.

 

U overnacht niet in de standaard hotels maar in heel bijzondere accommodaties zoals o.a.
het Igloo Hotel. In dit hotel bestaande uit louter sneeuw en ijs, slaapt u op rendiervellen voor de meest ultieme Noordse ervaring.

In de omgeving van Tromsø, city of the Northern Lights, hebben we een unieke locatie gevonden om diverse activiteiten te ondernemen zoals husky hondensledetocht, sneeuwschoen wandelen en Aurora safari. De kans op om dit natuurfenomeen te zien is hier in deze periode zeer groot.

Als laatste mag een bezoek aan de meest Noordelijke plaats en laatste stop voor de Noordpool niet ontbreken, Longyearbyen op Spitsbergen. De zon komt in de winter niet op en het mystieke van de donkerte zorgt voor een heel bijzondere ervaring. Dit is ook het leefgebied van de ijsbeer, poolvos en rendier.
Willem Barentzs ging u onder barre en primitieve omstandigheden reeds eeuwen geleden voor.
Breng een bezoek aan Barentzsburg of ga op sneeuwscootersafari.

Dag 1

Vlucht Amsterdam-Alta

Overnachting Igloo Hotel Sorrisniva

Dag 2

Vlucht Alta-Tromsø

Overnachting Camp Nikka

Dag 3

Overnachting Camp Nikka

Dag 4

Vlucht Tromsø-Longyearbyen

Overnachting Basecamp Spitsbergen

Dag 5

Overnachting Basecamp Spitsbergen

Dag 6

Vlucht Longyearbyen-Amsterdam

Dag

 

Dag 1

Vlucht Amsterdam via Oslo naar Alta.

Na aankomst op de luchthaven volgt de transfer naar het Igloo Hotel in Sorrisniva.

Dit prachtige hotel bestaat geheel uit ijsblokken en het interieur is voorzien van ijssculpturen in Noordse stijl en heeft zelfs een ijsbar!

Het diner vindt plaats in het restaurant naast het hotel. Hier bevinden zich tevens de toiletruimtes en ruimtes om uw persoonlijke bezittingen op te bergen.

Overnachting op basis van diner, logies en ontbijt.

Dag 2

We verlaten het hoge Noorden en vliegen naar Tromsø ook wel bekend als “stad van het Noorderlicht”. Het prachtige natuurfenomeen Aurora Borealis is hier diverse maanden per jaar te aanschouwen. Uw accommodatie, Camp Nikka, bevindt zich buiten de stad en is een echt wildernis kamp.

Overnachting op basis van diner, logies en ontbijt.

 

Dag 3

Een gehele dag ter vrije besteding, voor het ultieme Arctische avontuur adviseren wij een hondensledetocht of sneeuwscootersafari te reserveren. Het kamp gelegen midden in de natuur en zonder enige lichtvervuiling, biedt een optimale gelegenheid het Noorderlicht te aanschouwen.

Overnachting op basis van diner, logies en ontbijt.

 

Dag 4

We verlaten Tromsø en vliegen naar de meest Noordelijk gelegen plaats en tevens laatste “stop” voor de Noordpool, Longyearbyen op Spitsbergen.

In de winter is er hier een totale duisternis, de zon komt niet op en de ervaring hiervan is heel bijzonder. Rijdt u even buiten de stad dan is er naast duisternis een onmetelijke stilte.

U overnacht in Basecamp Spitsbergen op basis van logies met ontbijt.

Dag 5

De naam Spitsbergen is gegeven door de Nederlander Willem Barentsz in 1596, toen hij onderweg was naar Nova Zembla, op zoek naar een noordelijke route naar Oost-Azië.

Dit is ook het leefgebied robben en ijsberen. De Arctische kou en vele vis maakt dit voor hen tot een uitstekende leefomgeving. De steenkoolmijnen zijn een stille getuige van de eens actieve steenkoolwinning.

Begin 2008 is op Spitsbergen de Wereldzaadbank van start gegaan, een internationale genenbank waar alle soorten zaden ter wereld moeten worden bewaard op een zodanige wijze dat ook na rampen elders ter wereld de zaden behouden blijven.

Maak vandaag een sneeuwscootersafari, hondensledetocht of breng een bezoek aan de enige overgebleven Russische basis Barentszburg.

Overnachting op basis van logies met ontbijt.

Dag 6

Aan ons Arctisch Avontuur komt een einde door onze terugvlucht van Longyearbyen via Oslo naar Amsterdam

 

De prijzen zijn per persoon in Euro en gebaseerd op het aantal personen per kamer.

 

Inbegrepen in deze reis:

  • Niet inbegrepen in deze reis:
  • Maaltijden en entreegelden die niet in het reisschema zijn opgenomen
  • Alcoholhoudende en andere dranken, anders dan koffie, thee en water
  • Bagage-afhandeling op de luchthavens
  • Paspoort- en visumkosten
  • Reis- en/of annuleringsverzekering: vraag ons naar de mogelijkheden
  • Uitgaven van persoonlijke aard.

Betalingsvoorwaarden:

 

De annulerings- voorwaarden van uw vluchten worden per reservering behandeld en zijn afhankelijk van de voorwaarden van uw ticket. Annuleringen moeten schriftelijk worden ingediend per e-mail of per post

Gezondheid

Goed voorbereid op reis gaan is heel belangrijk! Het is de verantwoordelijkheid van elke reiziger om zich voor vertrek goed te informeren en u voldoende fit bent om deze reis te ondernemen. Op de website van Gezondopreis.nl, kunt u betrouwbare informatie vinden, welke is goedgekeurd door de farmaceutische industrie.  Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op .

Reisverzekering

Wij raden u aan om een goede reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten, welke wij voor u kunnen verzorgen via Europeesche Verzekeringen.