America’s Music Cities

New Orleans, LA, United States

€3.765,00

Loading Maps
Wanneer de schaduw valt over de midwestelijke staten van Amerika in augustus 2017, is het bijna drie decennia geleden dat de Noord-Amerikanen als laatste getuige zijn geweest van een totale zonsverduistering in hun eigen achtertuin. Wat is er mooier om deze zeldzame gebeurtenis in de lucht te ervaren met Eclipse Travel Group in America’s Heartland ? Op 21 augustus 2017 kunt u deze totale zonsverduistering van 2 minuten en 40 seconden ervaren; t.w. de eerste North American Solar Eclipse in bijna 30 jaar.

Maak deze memorabele rondreis door het muzikale hart van Amerika en beleef met ons deze totale zonsverduistering in Nashville op 21 augustus 2017!

Eclipse Travel Group nodigt u uit om deel te nemen aan deze unieke zonsverduistering-tour en heeft voor u een 9-daagse reis “America’s Music Cities Total Solar Eclipse” samengesteld met een bezoek aan Tennessee, Mississippi en Louisiana.

Wij bieden u een volledig reisprogramma aan met vertrek op 14 augustus 2017 en verzorgen, indien gewenst, graag voor u de intercontinentale vluchten. Tevens kunnen wij de 9-daagse rondreis “America’s Music Cities Total Solar Eclipse” verlengen met een pre- en/of posttour. Onze medewerksters kunnen u adviseren in het selecteren van extra hotelovernachtingen en excursies en zijn bereid uw reis op maat samen te stellen.

U begint de reis in New Orleans, de stad van jazz en gospel! New Orleans is het startpunt voor een prachtige rondreis door het muzikale hart van Amerika, waarbij u de meest belangrijke en interessante plaatsen van de muziek aandoet zoals New Orleans, Memphis en Nashville. U reist door verschillende muziekstijlen zoals Jazz, Blues en Country & Western. Maar niet alleen de muziek maakt deze regio zo bekend. De katoenplantages, bijbehorende huizen en Graceland, Elvis Presley’s huis in de “Deep South”, zult u zeker bezoeken! De rondreis eindigt in Nashville; de bakermat van de countrymuziek.

Uw muzikale eclips ervaring begint met drie memorabele dagen in de beroemde Franse wijk van New Orleans, alwaar de sfeer relaxed en ongedwongen is. De stad New Orleans heet niet voor niets ‘the Big Easy’. De combinatie van muziek, eten en drinken zorgt voor een vrijwel permanent feest. De Fransen lieten hier niet alleen de French Quarter achter, maar ook een mediterrane cultuur die uniek is voor de Verenigde Staten.

Vervolgens reist u naar Memphis, de geboorteplaats van de blues, alwaar u tijdens uw 2-daags verblijf een bezoek brengt aan Elvis Presley’s Graceland. Dat Memphis een echte muziekstad is, blijkt wel wanneer je naar de Memphis Walk of Fame gaat. Net als in Los Angeles, heb je in Memphis een straat met sterren op de grond. De namen op de straat zijn van muzikanten uit de stad. Je ziet bijvoorbeeld namen als B.B. King, Ray Charles en Alberta Hunter.

De laatste drie dagen van de reis maakt u kennis met Nashville en bezoeken wij Grand Ole Opry studio, waar u een live optreden bijwoont. U neemt een kijkje achter de schermen tijdens de tour in de historische RCA Studio B, waar Elvis, Chet Atkins, Roy Orbison, Dolly Parton en talloze andere legenden een aantal van hun meest bekende hits opnamen.

Op maandag 21 augustus 2017, dé dag van de totale zonsverduistering, vertrekken we in de ochtend naar een door ons geselecteerde plaats in Tennessee, waar u gaat genieten van een unieke Amerikaanse eclips ervaring!

De ruimte is beperkt op deze bijzondere reis, dus reserveer vandaag nog!

America’s Music Cities Total Solar Eclipse 2017

Maandag 14.08.17 Aanvang rondreis America’s Music Cities Total Solar Eclipse vanaf  New Orleans, Louisiana
Dinsdag 15.08.17 French Quarter
Woensdag 16.08.17 Bayou Cajun Country
Donderdag 17.08.17 New Orleans – Memphis, Tennessee
Vrijdag 18.08.17 Elvis, Graceland, Memphis
Zaterdag 19.08.17 Nashville, Tennessee
Zondag 20.08.17 Nashville, Tennessee
Maandag 21.08.17 Nashville, Tennessee, Total Solar Eclipse
Dinsdag 22.08.17 Einde rondreis America’s Music Cities Total Solar Eclipse in Nashville, Louisiana

Vluchten / Pre – & Posttour:

Wilt u de intercontinentale vluchten ook bijboeken? Onze medewerksters van Eclipse Travel Group verzorgen ook de lijndiensten van gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen als KLM, Delta Airlines, United Airlines etc. Tevens kunnen wij de 9-daagse rondreis “America’s Music Cities Total Solar Eclipse” verlengen met een pre- en/of posttour. Onze medewerksters kunnen u adviseren in het selecteren van extra hotelovernachtingen en excursies en zijn bereid uw reis op maat samen te stellen.

Belangrijk:

Eclipse Travel Group werkt met diverse partners en tracht te allen tijde de gepubliceerde route te volgen. U dient er rekening mee te houden dat de reis afhankelijk is van weers- en lokale omstandigheden en wij, indien noodzakelijk, het programma aanpassen.

Dag 1. Maandag 14 augustus 2017: New Orleans  (diner)
Na aankomst op New Orleans kunnen wij een transfer voor u verzorgen van de luchthaven naar het 4-sterren Marriott New Orleans aan de rand van de Franse french-quarter-dag-1wijk. De rest van de dag is ter vrije besteding en zult u deze intrigerende stad met haar rijke muzikale geschiedenis en het kleurrijke straatleven gaan ontdekken. Wij raden u aan om ook te ontspannen en alvast de heerlijke Cajun en/of Creoolse keuken te ontdekken. ’s Avonds ontvangen wij u graag voor het welkomstdiner in één van New Orleans bekendste restaurants.

Overnachting in hotel Marriott New Orleans of gelijkwaardig (3 nachten) op basis van logies/ontbijt

Dag 2. Dinsdag 15 augustus 2017: New Orleans – French Quarter (ontbijt en diner)
Na het ontbijt maken we een wandeling onder begeleiding van een gids door de beroemde Franse wijk en bezoeken wij de St. Louis kathedraal,een van de meest herkenbare bezienswaardigheden van de stad . Vervolgens wandelen we naar de bruisende Franse Marketplace, een marktplaats met kraampjes met etenswaar, kleding en snuisterijen. Onderweg passeren wij ook Pirates Alley, een verkeersvrije straat, die loopt tussen St. Louis kathedraal en het historisch museum Cabildo. Dit straatje is één van de meest legendarische straten in een stad vol wilde verhalen, en waan je in de voetsporen van de piraten en spoken. Wandel langs het historische Jackson Square of breng een bezoek aan de museau Cabildo en/of Presbytere. Wandel langs de gebouwen van Pontalba en natuurlijk adviseren wij u bayou-dag-3om onderweg een stop te maken in het Café du Monde voor New Orleans specialiteit : heerlijke beigneits! ’s Avonds hebben we een actief programma en gaan we op kookcursus in Louisiana stijl! Een chefkok van de ‘New Orleans School of Cooking’ zal ons de lokale geheimen leren van deze internationale keuken, die fijnproevers van over de hele wereld naar Louisiana trekt. Na het diner genieten we van de traditionele jazz bij een lokale club .Overnachting in hotel Marriott New Orleans of gelijkwaardig op basis van logies/ontbijt  

Dag 3 Woensdag 16 augustus 2017: Bayou Cajun Country (ontbijt)
In de ochtend verlaten we New Orleans via de historische Esplanade Avenue en beginnen onze reis door het moerassige gebied ‘Bayou Cajun Country’.  We gaan een ‘Lousiana Swamp Tour’ maken en gaan aan boord van een boot, alwaar de gastvrije kapitein ons veel kan vertellen over de geschiedenis en de flora en fauna van dit moerasgebied. Hij zal u tijdens deze tour informeren over het fascinerende ecosysteem en attenderen op het rijke dierenleven met o.a. adelaars, reigers, schildpadden en alligators. Tevens ziet u de prachtige authentieke Cajun-huizen, die uitsluitend toegankelijk zijn per boot en al jarenlang van generatie op generatie door dezelfde Cajun families worden bewoond. Vervolgens keren we terug naar New Orleans en heeft u de rest van de dag vrije tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen.

Overnachting in hotel Marriott New Orleans of gelijkwaardig op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Donderdag 17 augustus 2017 New Orleans – Memphis – Tennessee (ontbijt en diner)
Na het ontbijt bezoeken wij Memphis, de geboorteplaats van de Blues. In Mempis zijn vele muziekstijlen ontstaan waaronder de blues, soul en rock-‘n-roll. ’s new-orleans-bourbon-street-dag-2Avonds genieten we van een heerlijke barbecue. In Memphis stijgt rond etenstijd een heerlijke geur uit de schoorstenen en wordt er vlees gegrild. Memphis Barbecue is een lokale traditie, waarbij elke inwoner zijn eigen geheime bereidingswijze heeft.

Overnachting in hotel Sheraton Memphis Downtown of gelijkwaardig op basis van logies/ontbijt

Dag 5. Vrijdag 18 augustus 2017 Elvis’ Memphis (ontbijt)
Wij beginnen onze dag met een muzikale tour door Memphis. Lokale muzikanten leiden ons door de stad en zullen ons wijzen op vele hoogtepunten uit het verleden. Wij komen langs verschillende locaties waar beroemde artiesten hebben opgetreden en memorabele opname-sessies hebben plaatsgevonden. Dan is het tijd om ….. de “blue suede shoes” aan te trekken en zullen we een bezoek brengen aan Graceland, het vorstelijke huis van Elvis Presley. Tijdens dit bezoek zullen elvis-grafsteen-dag-5wij een kijkje nemen in zijn woonhuis, kantoor, Elvis Wall of Fame en Meditation Garden op het landgoed van 14 hectare. Elvis Presley wilde ook een plek hebben in de tuin om tot rust te kunnen komen. Nadat hij overleed werd Elvis in de Meditatie Garden begraven net als zijn ouders Gladys en Vernon, en zijn grootmoeder. Deze tour brengt ons ook bij Sun Studio, misschien wel de beroemdste opnamestudio ter wereld. U maakt kennis met de carrière van beroemde legendes als Johnny Cash, B.B. King, Jerry Lee Lewis en natuurlijk Elvis Presley! Het was in 1954 in Sun Studio te Memphis, waar Elvis zijn eerste  opnam. Een memorabel moment, hetgeen de muziekwereld voor altijd heeft veranderd. De rest van de dag kunt u genieten van het muzikale aanbod in Memphis. U kunt dansen op live-muziek in de openlucht, struinen door de vele muziekwinkels en de avond doorbrengen in de vele clubs, bars en restaurants in Beale Street.

Overnachting in hotel Sheraton Memphis Downtown of gelijkwaardig op basis van logies/ontbijt

Dag 6 Zaterdag 19 augustus 2017 Nashville – Tennessee (ontbijt en lunch)
We checken uit bij ons hotel in Memphis en vervolgen onze reis naar Nashville, de zelfbenoemde  “muziekstad van de wereld” en niet voor niets: ongeveer de helft van alle muziekopnamen in de VS komen uit de studio’s van Nashville en zijn hier geschreven. Nashville is met name bekend om haar countrymuziek. Onze lokale gids vertelt u over de geschiedenis en brengt u langs Tennessee State Capitol en Music Row. Aan Music Row bevinden zich 100 opnamestudio’s.  Neon Signs on Lower Broadway Area, Nashville, Tennessee, USA. (Photo by: VOA/UIG via Getty Images)

Hier vindt u de hoofdkantoren van giganten als Sony, RCA, Warner Bros, United Artists en MCA. De vele woonhuizen uit de vorige eeuw worden nu gebruikt als ateliers voor tekstschrijvers, muziekuitgeverijen en agentschappen waar talenten zich kunnen aanmelden. Een wandeling door dat gebied geeft goed het belang van Nashville als muziekstad weer. In de avond kunt u op eigen gelegenheid dineren. Daarna hebben wij voor u een stoel gereserveerd in de bekende Grand Ole Opry studio; een niet te missen ervaring! De Grand Ole Opry is een sinds 1974 bestaande radiostudio met 4500 zitplaatsen van waaruit op vrijdag en zaterdag het live-radioprogramma The Grand Ole Opry wordt verzorgd. Het is vermoedelijk het oudste radioprogramma ter wereld: al vanaf 1925 is de show in de lucht waarin bekende sterren en nieuwe countrytalenten optreden. Na de show gaan we genieten van een exclusieve backstage tour en horen uit de eerste hand hoe het allemaal tot stand is gekomen tijdens een praatje met het trotse personeel van The Grand Ole Opry!

Overnachting in hotel Gaylord Opryland of gelijkwaardig op basis van logies/ontbijt

Dag 7 Zondag 20 augustus 2017 Nashville Music (ontbijt)
U begint vandaag met een bezoek aan de legendarische opnamestudio van RCA Studio B. Waarschijnlijk zijn in deze studio meer platen opgenomen dan in logo-studio-b-dag-7welke andere ook; bijna alle Elvis Presley- en Dolly Parton platen zijn hier opgenomen. Ook zijn in Nashville’s oudste platenstudio vele klassiekers van bijvoorbeeld The Everly Brothers, Connie Francis, Roy Orbison, Waylon Jennings en vele andere grootheden opgenomen. Aan The Row ligt ook The Country Music Hall of Fame, gewijd aan de geschiedenis van de country music en aan de bekendste country stars. Er worden kostuums, platen, gitaren en andere voorwerpen getoond waar de beroemdheden mee te maken hebben gehad; een van de pronkstukken is de “gouden” Cadillac van Elvis Presley. In de avond nodigen wij u uit voor een uitgebreide en deskundige bespreking voor het programma van de volgende dag: de Total Solar Eclipse.

Overnachting in hotel Gaylord Opryland of gelijkwaardig op basis van logies/ontbijt

Dag 8 Maandag 21 augustus 2017 TOTAL SOLAR ECLIPSE (ontbijt/lunchpakket/diner)
Vandaag is de dag; we vertrekken vroeg met onze privé touringcar naar een speciaal geselecteerde locatie, alwaar wij de totale zonsverduistering op het platteland van Tennessee gaan aanschouwen. Gedurende 2 minuten en 40 seconden zult u in de schaduw van de maan genieten van een spektakel, dat al 26 jaar lang niet meer te zien was in Noord-Amerika.

Later zullen we gezamenlijk  op onze “total solar eclipse-ervaring” proosten met alle medereizigers in de beroemde Wildhorse Saloon. Hier genieten we van een speciaal afscheidsdiner en luisteren naar de vrolijke countrymuziek, die vele muziekfans en feestvierders uit de hele wereld aantrekt…..de dansvloer is voor ons!

Overnachting in hotel Gaylord Opryland of gelijkwaardig op basis van logies/ontbijt

Nashville’s weersvooruitzicht voor de Total Solar Eclipse
door Eclipse meteoroloog Jay Anderson, USA

Augustus is in Nashville de zonnigste en tweede droogste maand van het jaar; 2/3 van de dag schijnt de felle zon. Gedurende drie decennia tonen de weersstatistieken een 40% helder of overwegende heldere hemel aan voor de maand augustus met minder dan 15 % bewolking. Nashville heeft een vochtig subtropisch klimaat met hete zomers en koele winters. In de ochtend is de temperatuur aangenaam met een gemiddelde temperatuur van 21 C, maar in de middag kan de temperatuur wel oplopen tot 31 C en is de lucht vochtig. De meeste bewolking overdag in Nashville en omliggende gebieden ontstaat door convectie; de lucht wordt verwarmd, stijgt en vormt wolken. De meeste van deze wolkenpartijen zijn bescheiden in omvang en neemt de kans op onweersbuien over het algemeen af. Aangezien de temperatuur tijdens de verduistering daalt, zal een groot deel van de eventuele wolkenpartijen verdwijnen.
Bron: NASA/Goddard Space Flight Center

Dag 9. Dinsdag 22 augustus 2017
Na het ontbijt is uw muzikale Eclipse-reis ten einde en hebben wij voor u een transfer geregeld naar de luchthaven van Nashville voor uw terugreis. Maar natuurlijk is het team van Eclipse Travel Group graag bereid uw reis uit te breiden met een verlenging op maat.

De prijzen zijn per persoon in Euro en gebaseerd op het aantal personen per kamer.

America’s Music Cities Total Solar Eclipse 2017

 • 2-persoonskamer € 4.085,- per persoon
 • 1-persoonskamer € 4.750,-per persoon
 • 3-persoonskamer € 3.765,- per persoon
 • 4-persoonskamers niet beschikbaar.

Belangrijk : alle gepubliceerde prijzen op de website zijn gebaseerd op de wisselkoersen van de Euro, die van kracht was op het moment van publicatie van deze reis. Wij wijzen u erop dat de gepubliceerde tarieven onderhevig aan wijzigingen zijn. Als gevolg van schommelingen in de wereldwijde olieprijzen, kan het zijn dat wij u mogelijkerwijs een brandstoftoeslag doorbelasten. U zult dan geïnformeerd over de details en de kosten voor het vertrek.

Inbegrepen in deze reis:

 • Transfers bij aankomst en vertrek volgens de data van de reis
 • 8 Overnachtingen zoals vermeld in het reisschema
 • Privé touringcar tijdens uw reis
 • Alle maaltijden zoals vermeld in uw reisschema inclusief koffie, thee en water
 • Alle activiteiten en entreegelden, zoals omschreven in het reisschema
 • Engelssprekende gids en – reisbegeleiding
 • Speciale activiteiten op de Eclipse dag 21 augustus 2017
 • Eclipse veiligheidsbril
 • Eclipse E-source boek.

Niet inbegrepen in deze reis:

 • Vluchten naar New Orleans en vanuit Nashville
 • Maaltijden en entreegelden die niet in het reisschema zijn opgenomen
 • Alcoholhoudende en andere dranken anders dan koffie, thee en water
 • Bagage-afhandeling op de luchthavens
 • Paspoort- en visumkosten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering; vraag ons naar de mogelijkheden
 • Uitgaven van persoonlijke aard.

Verlenging op maat
Wij verzorgen ook uw pre- en posttour, wilt u ook een bezoek brengen aan New York, Miami of Los Angeles inclusief Yosemite National Park?

De prijzen zijn per persoon in Euro en gebaseerd op het aantal personen per kamer.

America’s Music Cities Total Solar Eclipse 2017

 • 2-persoonskamer € 4.085,- per persoon
 • 1-persoonskamer € 4.750,-per persoon
 • 3-persoonskamer € 3.765,- per persoon
 • 4-persoonskamers niet beschikbaar

Belangrijk : alle gepubliceerde prijzen op de website zijn gebaseerd op de wisselkoersen van de Euro, die van kracht was op het moment van publicatie van deze reis. Wij wijzen u erop dat de gepubliceerde tarieven onderhevig aan wijzigingen zijn. Als gevolg van schommelingen in de wereldwijde olieprijzen, kan het zijn dat wij u mogelijkerwijs een brandstoftoeslag doorbelasten. U zult dan geïnformeerd over de details en de kosten voor het vertrek.

Inbegrepen in deze reis:

 • Transfers bij aankomst en vertrek volgens de data van de reis
 • 8 Overnachtingen zoals vermeld in het reisschema
 • Privé touringcar tijdens uw reis
 • Alle maaltijden zoals vermeld in uw reisschema inclusief koffie, thee en water
 • Alle activiteiten en entreegelden, zoals omschreven in het reisschema
 • Engelssprekende gids en – reisbegeleiding
 • Speciale activiteiten op de Eclipse dag 21 augustus 2017
 • Eclipse veiligheidsbril
 • Eclipse E-source boek.

Niet inbegrepen in deze reis:

 • Vluchten naar New Orleans en vanuit Nashville
 • Maaltijden en entreegelden die niet in het reisschema zijn opgenomen
 • Alcoholhoudende en andere dranken anders dan koffie, thee en water
 • Bagage-afhandeling op de luchthavens
 • Paspoort- en visumkosten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering; vraag ons naar de mogelijkheden
 • Uitgaven van persoonlijke aard.

Betalingsvoorwaarden:
Na ontvangst van uw volledig ingevulde reserveringsformulier dient u per omgaande een aanbetaling van € 1100,- per persoon te voldoen (indien u boekt na 20 september 2016 wordt de aanbetaling verhoogd naar € 2500,- per persoon). Een tweede betaling van € 1400,- dient uiterlijk 20 september 2016 te zijn voldaan. De restantbetaling dient op 14 maart 2017 volledig door ons te zijn ontvangen.

De annuleringskosten per persoon van America’s Music Cities Total Solar Eclipse – tour zijn:

 • € 600,- tot 12 augustus 2016
 • € 1500,- van 13 augustus 2016 tot 14 maart 2017
 • Volledig reissom na 14 maart 2017

De annuleringsvoorwaarden van uw vluchten worden per reservering behandeld en zijn afhankelijk van de voorwaarden van uw ticket. Annuleringen moeten schriftelijk worden ingediend per e-mail of per post

Gezondheid
Goed voorbereid op reis gaan is heel belangrijk! Het is de verantwoordelijkheid van elke reiziger om zich voor vertrek goed te informeren en u voldoende fit bent om deze reis te ondernemen. Op de website van Gezondopreis.nl, kunt u betrouwbare informatie vinden, welke is goedgekeurd door de farmaceutische industrie.  Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op.

Reisverzekering
Wij raden u aan om een goede reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten, welke wij voor u kunnen verzorgen via Europeesche Verzekeringen.